Sp.a: "Stop geld R11bis in Ringland"

“Schrap de ondertunneling van de R11 en investeer in plaats daarvan in Ringland.” Dat nieuwe voorstel lanceerde sp.a-lijsttrekker Caroline Gennez gisteren.

ikerremans

STANDPUNT: Vlak voor verkiezingen zijn afspraken vodjes papier

De R11bis, een nieuwe tunnel onder de Krijgsbaan tussen Wommelgem en Wilrijk, werd in 2010 door de Vlaamse regering in het Masterplan 2020 ingebracht. Momenteel loopt de MER-studie naar de milieueffecten, waarin ook alternatieven om de Ring te ontlasten zoals Ringland worden onderzocht. De sp.a wil de 550 miljoen euro die voorlopig is begroot voor de R11bis overhevelen naar Ringland. Dat stelde Caroline Gennez gisteren in in een verkiezingsdebat op atv.

“Flauwekul”, reageert N-VA-voorzitter Bart De Wever. “De sp.a bouwt luchtkastelen met virtueel geld, want de R11bis is nog nooit grondig becijferd.”

Zelf stelde De Wever zaterdag in uw krant voor om voor de overkapping van de Ring de 320 miljoen euro te gebruiken die de stad moet betalen voor de tunnels op het BAM-tracé. Daarvan zegt minister-president Kris Peeters (CD&V): “Dat kan niet, want je kan geld maar één keer uitgeven.”

Reactie van De Wever: “Als de nieuwe regering de stad geen enkele marge wil geven, dan zullen we in dit dossier eindigen met niets.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen: http://onlinekrant.gva.be

LM Foto PDR

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio