"Geen Somers aan mijn gevel"

Een verkiezingsaffiche van de Open Vld aan zijn zaak op de Grote Markt van Mechelen is een doorn in het oog van Tim Rombauts. Hij is er niet mee opgezet dat de partij van de burgemeester die zonder zijn toestemming heeft opgehangen.

Van Haezendonck Sven

De gevel van brasserie 't Moment wordt momenteel opnieuw geschilderd, in het wit ditmaal. Een tijd terug was er een hele rel ontstaan over de kleur van de gevel. "Mondeling had de bouwdienst me verzekerd dat de antracietgrijze kleur geen probleem was. Ik heb een vergunning aangevraagd, maar ik heb de fout gemaakt om die niet af te wachten. Toen bleek dat de kleur voor Monumentenzorg niet kon", vertelt Rombauts.

En dus moest de uitbater de gevel opnieuw schilderen. "Dat grapje kost me in totaal nu zo'n vijfduizend euro. Omdat heel de gevel dezelfde kleur moet hebben, laten wij hem volledig schilderen. Ook die van het partijlokaal van de liberalen, al betalen de Open Vld en de brouwerij die eigenaar is van het pand niet mee. We betalen alles uit eigen zak", zegt hij.

Dat de partij van de burgemeester net tijdens zijn afwezigheid een verkiezingsaffiche op de stelling liet hangen, stoot hem danig tegen de borst. "Niemand heeft mij iets gevraagd. De schilders en de stellingbouwer wisten evenmin van iets. De Open Vld plakt hier dus wild. Gaat de burgemeester zichzelf nu een GAS-boete opleggen", vraagt Tim Rombauts zich af.

"Misschien iets hoger hangen"

De campagneleider van Open Vld geeft toe dat er geen toelating werd gevraagd voor de affiche. "Boven de zaak is natuurlijk wel al jaren ons partijsecretariaat gevestigd, nog voor 't Moment er was. Met Bart Somers als lijsttrekker voor het Vlaams Parlement kunnen wij het niet maken om geen affiche te hangen", reageert Gert Verreth. "Het is trouwens niet de Open Vld die heeft beslist om de gevel opnieuw te schilderen, maar de administratie."

De partij hangt bij elke verkiezing een banner op aan de gevel. "Misschien moeten wij onze affiche iets hoger hangen. Ik zal eens gaan praten met de uitbater, want wij willen uiteraard een goede verstandhouding met onze buren", zegt Verreth nog.

SVH

Foto Marc Aerts

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio