Kortrijk blijft steken op gelijkspel tegen Oostende

In de finale van play-off 2 is KV Kortrijk op een 2-2-gelijkspel blijven steken tegen KV Oostende. De Kustjongens doen zo een goede zaak met het oog op de return. Meer dan de eer staat er voor hen niet op het spel, want een licentie voor Europees voetbal kregen ze niet.

mceulemans

Als KV Oostende die goede uitgangspositie volgende week zaterdag 17 mei in eigen huis kan verzilveren, is dat goed nieuws voor de nummer vier uit play-off I. De barrages om een Europees ticket tussen de winnaar van PO II en de vierde van PO I worden dan immers niet afgewerkt.

2-1 aan de rust

De wedstrijd in Kortrijk kende aan doelpunten geen gebrek. Na 20 minuten al zorgde youngster Michiel Jonckheere voor zijn allereerste doelpunt op het hoogste niveau: 0-1. Via Teddy Chevalier, met een schot in de 30e minuut, en Nebosja Pavlovic, met een kopbal in de 40e minuut, zette KVK de situatie wel al voor de rust recht.

In de tweede helft kregen de bezoekers een penalty na een handsbal van KVK-speler Mustapha Oussalah. Sebastien Siani miste niet: 2-2 (48e).

MCe/Belga, foto Belga

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL