Twee brandweermannen sterven terwijl ze zwaan willen redden (video)

Twee duikers van de Luikse brandweer zijn vrijdag omgekomen nadat ze in de problemen waren gekomen bij het redden van een zwaan op de Ourthe in Tilff (Luik). Dat bevestigt het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet.

mceulemans

Nadat de brandweer van Luik eerder vrijdagavond het overlijden van één duiker had bevestigd, maakte het kabinet-Milquet bekend dat 's avonds laat nog een tweede duiker is overleden. De minister betuigt in een mededeling haar medeleven met naasten en collega's.

De brandweer van Luik werd vrijdagnamiddag opgeroepen om een zwaan te gaan redden op honderd meter stroomafwaarts van de brug van Tilff. Op die plaats zijn er sterke stromingen, maar onderzoek zal nog moeten uitwijzen wat er precies is misgelopen. De twee maakten deel uit van de duikersbrigade van de brandweer.

De hulpdiensten waren relatief snel ter plaatse om de twee slachtoffers, die een hartstilstand kregen, te helpen. Ze werden met de helikopter naar het ziekenhuis in Luik gebracht. Een van de twee brandweermannen, een veertiger uit Luik, stierf na het transport. De tweede verkeerde toen in levensgevaar, maar is inmiddels ook overleden.

Bekijk de reportage van VTM:

Belga, Beeld VTM

MEER OVER Luik