Mark Rutte te gast in Brasschaat

De Nederlandse minister-president Mark Rutte was donderdagavond te gast bij de Brasschaatse hockeyclub Dragons. Hij maakte er de Nederbelgen warm om voor zijn partij VVD te stemmen.

Jan Brys

Rutte werd verwelkomd door Dragons-voorzitter Hans Borstlap die hem graag ontving in wat hij de beste hockeyclub ter wereld noemde. De Brasschaatse burgemeester Jan Jambon (N-VA) deed er nog een schepje bovenop en verwelkomde Rutte in de mooiste gemeente ter wereld.

Tot daar de plichtplegingen want de Nederlandse minister-president die in Brasschaat was op initiatief van Derk Jan Eppink, maakte vooral publiciteit voor zijn partij de VVD. "Ik wil jullie oproepen om bij de verkiezingen liberaal te stemmen. Laat Vlaanderen en Nederland liberaal kleuren. De Open VLD is onze zusterpartij", zo luidde de boodschap van Rutte te midden van heel wat NV-A-ers. Hij bedankte wel de Brasschaatse burgemeester voor de gastvrijheid.

"Ik ben vroeger nog in Brasschaat geweest. Bovendien heb ik vrienden wonen in Antwerpen. Ik ben ook al verschilende keren in de E10 Hoeve geweest om er te vergaderen en te eten. Ik ben zeer gecharmeerd door België", zo klonk het nog.

"Vroeger heb ik bij Unilever gewerkt en was ik vaak in Mol. In het verleden heb ik ook nog hockey gespeeld, maar ik moet toegeven dat mijn niveau niet dat van een topper was", zo vervolgde de minzame minister-president die vindt dat Europa zich na de verkiezingen moet focussen op de economie en de werkgelegenheid. Hij sprak verder nog enkele lovende woorden uit over eurocommissaris Karel De Gucht.

Jan Brys

Foto W&F

Vastgoed

Jobs in de regio