Open Vld wil meer dan SALK-plan voor Limburg

De Limburgse lijsttrekkers voor Open Vld, Patrick Dewael en Marino Keulen, stelden donderdag in Hasselt hun economisch plan voor Limburg voor. "Onze provincie is hard getroffen door de crisis.

drombouts

De overheden hebben niet stilgezeten, zoals met ontwikkeling van een strategisch actieplan. Maar in Limburg is er méér nodig. Daarom stellen wij concrete en vernieuwende maatregelen voor, op maat van onze Limburgse economie", aldus de liberale boegbeelden.

Na de aankondiging van de sluiting van Ford Genk sloegen de verschillende overheden de handen in mekaar voor het SALK en een competitiviteitspact. "Maar deze maatregelen zullen niet volstaan voor Limburg", aldus Dewael (foto). "Daarom is voor deze regio een specifiek ambitieplan nodig dat een turbo zet op alle andere initiatieven."

"Het gaat om inspanningen die onze achterstand op specifieke domeinen zoals mobiliteit, werkgelegenheid of onderwijs moeten wegwerken en Limburg vervolgens transformeren in een innovatieve en welvarende regio", vult Marino Keulen aan.

Concreet wil Open Vld dat er over de partijgrenzen heen resultaatsverbintenissen worden aangegaan om meetbare doelstellingen te halen, die nauw worden opgevolgd. "Net zoals in het Toekomstpact na de sluiting van de mijnen", aldus Dewael.

Andere concrete voorstellen die de Limburgse liberalen op tafel leggen, zijn onder meer de creatie van een statuut voor studerende ondernemers (zoals het topsportstatuut), regelluwe zones en een 'personal investment coach', die investeerders en nieuwe bedrijven begeleidt door van a tot z hun vergunningen in orde brengen.

Foto Photo News

Vastgoed

Jobs in de regio