Limburgse politici niet te spreken over nieuwe dienstregeling NMBS

Vlaams minister en Limburgs sp.a-lijsttrekker Ingrid Lieten is niet te spreken over de voorgestelde nieuwe dienstregeling van de NMBS.

tmas

"Het huidige aanbod in Limburg is vandaag al onaanvaardbaar. De nieuwe dienstregeling maakt het nog erger. Ik wil een gelijkwaardige behandeling van alle provincies", schrijft Lieten op haar blog. De sp.a-politica vindt dat de volgende regering garanties moet afdwingen voor betere treinverbindingen voor Limburg. Open Vld Limburg dringt ook aan op een heronderhandeling van het vervoers- en investeringsplan.

Het treinaanbod van en naar Limburg is al langer een pijnpunt. Bovendien vindt men in Limburg dat de NMBS onvoldoende aandacht en middelen besteedt aan het spoor in de provincie.

Onaanvaardbaar

De nieuwe dienstverlening van de NMBS, die ingaat vanaf december, is blijkbaar geen verbetering. Integendeel. "De nieuwe dienstregeling is onaanvaardbaar. De dienstverlening was al gebrekkig en met dit plan gaat het er nog verder op achteruit. Dit moet dringend bijgesteld worden", zeggen de Limburgse Open Vld'ers Marino Keulen en Patrick Dewael.

Ook sp.a-kopstuk Ingrid Lieten ziet het nieuwe plan niet zitten. Zij stoort zich ook aan het feit dat de NMBS niet lijkt te willen luisteren naar het protest uit Limburg. "De NMBS is blijkbaar niet onder de indruk van het Limburgs protest en evenmin zinnens nog iets te veranderen aan het treinaanbod dat vanaf december 2014 van toepassing zou worden. Het is duidelijk dat de volgende federale regering de NMBS op haar verantwoordelijkheden moet wijzen: ook de provincie Limburg moet een degelijk treinaanbod hebben". Met een degelijk treinaanbod bedoelt Lieten onder meer snelle treinverbindingen met Luik, Brussel en de kust.

Belga, Archieffoto

Vastgoed

Jobs in de regio