Senne Dierckx geselecteerd voor Deaf Red Devils

De dove Senne Dierckx (16) uit Tielen (Kasterlee) sleepte een selectie bij de Belgische nationale dovenvoetbalploeg in de wacht. De Deaf Red Devils spelen samen met Senne vanavond, donderdag, een vriendenwedstrijd tegen KFC De Kempen in Tielen als voorbereiding op de kwalificatie voor het EK.

Van den Langenbergh Bart

Vanaf zijn twee jaar draagt Senne Dierckx een implantaat in zijn oor waardoor hij wel wat geluiden kan opvangen, maar hij is vooral aangewezen op liplezen en gebarentaal. "Ik ben met mijn zestien jaar wel de jongste speler bij de nationale dovenploeg", legt Senne uit. "We hebben met deze ploeg al twee oefenmatchen gespeeld in De Haan en in Woluwe. Het valt goed mee om in deze ploeg te spelen, maar ik moet daar wel mijn implantaat uitdoen. Alles op het veld gebeurt met gebaren. Ik kan bijvoorbeeld niet naar een andere speler roepen om de bal diep te geven. Ik moet daarvoor mijn handen bewegen.

Senne Dierckx speelt momenteel ook bij NU17 van KFC De Kempen, de fusieploeg tussen Tielen en Lichtaart. Volgend seizoen gaat hij over naar de U19.

Enkele bestuursleden van de Deaf Red Devils hebben hem daar opgemerkt waardoor hij geselecteerd is geraakt. Vanavond, donderdag, om 19.30u, staat hij aan de aftrap van de oefenwedstrijd tegen KFC De Kempen in het Staf Janssensstadion in Tielen.

Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen - Editie Kempen
Foto Bert De Deken
Bart Van den Langenbergh
Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio