Hinder verwacht in haven door werken aan Noordkasteelbruggen

Hinder verwacht in haven door werken aan Noordkasteelbruggen

Hinder verwacht in haven door werken aan Noordkasteelbruggen

Print
Door werken aan de Noordkasteelbruggen wordt volgende week dinsdag verkeershinder verwacht in het Antwerpse havengebied, zo is vernomen bij het Havenbedrijf. De oostelijke brugklap wordt er tijdelijk verwijderd, wat de bruggen die dag ontoegankelijk maakt. Zowel voor land- als scheepvaartverkeer zijn er volgens het Havenbedrijf alternatieve routes in de omgeving. Alle betrokken partijen worden vooraf op de hoogte gebracht.

De Noordkasteelbruggen liggen tussen het Amerikadok en het Vijfde Havendok en vormen een belangrijke toegangspoort voor het centrale havengebied op de Antwerpse rechteroever. Zowel de Oosterweelsteenweg (N101) als de goederenspoorlijn 221 lopen eroverheen.

Het scheepvaartverkeer zal dinsdag naar schatting tussen 6 en 22 uur niet onder de bruggen kunnen doorvaren. Voor het landverkeer zijn de bruggen dan weer van 6 tot 17 uur versperd, behalve van 11 tot 14 uur. Voor alle vervoersmodi worden er alternatieven voorzien, maar aan de bedrijven in de omgeving wordt wel gevraagd rekening te houden met de te verwachten hinder.

Archieffoto BFM