Sp.a-raadslid ronselt stemmen voor PVDA

Sp.a-raadslid ronselt stemmen voor PVDA+

Sp.a-raadslid ronselt stemmen voor PVDA+

Print
Mechelen - Huisarts Farid Bennasser uit Mechelen, gemeenteraadslid voor sp.a en kandidaat bij de verkiezingen, schrok zich dinsdag een ongeluk. Hij bleek plots voor te komen op een lijst van prominenten die PVDA+ steunen. "Ik heb daar geen toelating voor gegeven", zegt hij.
De Partij van de Arbeid pakte gisteren uit met een lijst van 250 prominenten die oproepen om voor Peter Mertens en PVDA+ te stemmen. Bij onze redactie viel de naam op van dokter Bennasser, die voor de socialisten in de gemeenteraad zetelt en op de lijst voor het Vlaams Parlement de 21ste plaats inneemt voor sp.a. Een opvallend statement zou een mens denken, zeker omdat afgelopen weekend uit een peiling van onze krant nog bleek dat beide partijen in het arrondissement Mechelen aan elkaar gewaagd zijn.

Maar gemeenteraadslid bleek Bennasser bleek er niet van op de hoogte te zijn dat zijn naam op een steunlijst van PVDA+ prijkte. "Ik begrijp niet hoe dit mogelijk is. Ik heb niets ondertekend. Als je iemand op een steunlijst plaatst, moet je die persoon daar toch op zijn minst over inlichten? Ieder zijn manier van campagne voeren natuurlijk", reageert Bennasser. Onmiddellijk na ons telefoontje heeft het sp.a-raadslid aan PVDA+ gevraagd om zijn naam te verwijderen.

Recent kreeg hij iemand van de partij in zijn praktijk over de vloer. "Om een enquête in te vullen met mijn linkse prioriteiten. Ik ben links en in veel punten kan ik me vinden, maar dat betekent niet dat ik morgen voor PVDA+ ga stemmen. Ik ben evenmin ingegaan om een vraag om op hun lijst te staan. Ik ben en blijf lid van sp.a omdat het de partij is die ons land de voorbije vijftig jaar heeft uitgebouwd. Veel landen in de wereld zijn jaloers op ons systeem van sociale zekerheid", stelt Farid Bennasser.

Geen drama voor Gennez

Mechels fractieleidster Caroline Gennez, die in de provincie Antwerpen de Vlaamse lijst trekt, maakt er alleszins geen groot drama van. "Kijk, Farid Bennasser is een heel brave man die een enquête heeft ingevuld. Aangezien het over de vraag naar linkse prioriteiten ging, had mij dat ook kunnen overkomen. Blijkbaar is daarna door PVDA+ onterecht zijn naam gebruikt om campagne te voeren. Meer ga ik daar niet van maken", zegt Gennez.

Acteur Dirk Tuypens, een bekend gezicht van de Mechelse PVDA+, zegt er geen idee van te hebben hoe Farid Bennasser op de steunlijst is terechtgekomen. "Ik heb geen enquête afgenomen bij de man. Ik weet wel dat hij sympathieën had voor onze partij en als ik me niet vergis, heeft hij ooit nog voor Geneeskunde voor het Volk gewerkt", vertelt Tuypens. Dokter Bennasser bevestigt dat. "Al haalt PVDA nu wel oude koeien uit de gracht. Tijdens mijn stage in Genk meer dan twaalf jaar geleden heb ik inderdaad voor Geneeskunde voor het Volk gewerkt", zegt de sp.a-politicus nog.

SVH
Archieffoto Dirk Vertommen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio