Burenruzie: bejaard koppel veroordeeld voor "terreur"

De Dendermondse strafrechtbank heeft dinsdag de burenruzie in de Hector Plancquartstraat in Ninove beslecht. De rechter volgt de acht gezinnen die tegen een bejaard koppel in de straat een klacht hadden ingediend wegens belaging.

ikerremans

Petrus S. (80) en zijn vrouw Irène D.S. (79) kregen allebei een gevangenisstraf van drie maanden met uitstel en een boete van 600 euro met uitstel. Aan elk van de acht gezinnen moet het koppel 250 euro schadevergoeding betalen. De gezinnen stelden zich burgerlijke partij voor de "jarenlange pesterijen". "Een weloverwogen en geen lichtzinnige klacht om de terreur van die twee aan te klagen", klonk het.

Zowat alle bewoners van de Hector Plancquartstraat liggen al ettelijke jaren in ruzie met de tachtigers. Die laatsten vinden dat de kinderen te veel lawaai maken als ze op straat spelen en doen er alles aan om hen weg te jagen.

Zelf vinden de bejaarden dat daar niets van aan is en menen ze dat de buren zelf allemaal in de fout gaan. Maar op dat vlak werden ze dinsdag door de Dendermondse rechter teruggefloten. Die deed de verklaringen van het koppel af als insinuaties, meende dat de twee wel degelijk de rust van de families in de straat verstoren en veroordeelde hen voor belaging.

Belga Beeld Google Street View

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER