Officieel: Franky Vercauteren stopt bij KV Mechelen

KV Mechelen gaat op zoek naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen. Het contract van Franky Vercauteren (57) wordt na onderling overleg niet verlengd. Dat meldt Malinwa maandag op zijn website.

jatimmermans

Vercauteren coachte Mechelen sinds januari als opvolger van Harm van Veldhoven. De voormalige Rode Duivel slaagde in zijn hoofddoelstelling om de club in eerste klasse te houden. Play-off II was vervolgens geen onverdeeld succes.

"In januari zijn we een verbintenis aangegaan voor zes maanden en zoals afgesproken zijn we nadien ook gaan samenzitten", legt voorzitter Johan Timmermans uit. "We hebben beiden onze verwachtingen en visies naast elkaar gelegd. Na een grondige evaluatie merkten we dat we niet op dezelfde lijn zouden zitten voor het nieuwe seizoen. Daarom hebben we ook besloten om Franky Vercauteren geen nieuw contract aan te bieden."

"Juiste man"

Timmermans zegt evenwel geen spijt te hebben van de keuze voor Vercauteren. "Franky was de juiste man om ons in de veilige zone en in eerste klasse te houden. Hij slaagde er in zijn toch wel zeer belangrijke opdracht tot een goed einde te brengen. We bedanken hem dan ook voor zijn inzet en de samenwerking."

Nu start de zoektocht naar een nieuwe coach. "We zullen zo snel mogelijk een nieuwe trainer aanstellen zonder ons echter op een datum vast te prikken, al is voor de start van de voorbereiding uiteraard een vereiste."

Mechelen bevestigt tot slot ook het afscheid van keeperstrainer Luc Duville. Philippe Vande Walle volgt hem op.

Lees ook: Jankovic allicht opvolger Vercauteren En: Philippe Vande Walle nieuwe keeperstrainer KV Mechelen

Foto Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Voetbal