Vande Walle nieuwe keeperstrainer KV: "Wordt mooi huwelijk"

Philippe Vande Walle wordt de nieuwe keeperstrainer van KV Mechelen. De 52-jarige voormalige doelman van onder meer Club Brugge en Germinal Ekeren volgt Luc Duville op, met wie de samenwerking werd stopgezet.

ikerremans

Vande Walle, die zonder club zat nadat hij eind vorig seizoen vertrok bij Club Brugge, heeft een akkoord met Malinwa over een contract voor twee jaar. "Ik had verscheidene aanbiedingen, maar ik had een heel goed gevoel bij de gesprekken met voorzitter Johan Timmermans", verklaart Vande Walle zijn beslissing. "De ambitie en de visie van de club spreken me aan. Ik kwam als doelman vroeger altijd graag naar Malinwa, dit is een stadion dat voetbal ademt. Na een sabbatjaar sta ik te popelen om er weer in te vliegen. Ja, dit wordt een mooi huwelijk."

Het was flankaanvaller Tim Matthys, die volgend seizoen zelf de overstap maakt van Bergen naar KV Mechelen, die Vande Walle met het nieuws confronteerde. "Congrats Phil!", schreef de Oost-Vlaming op de sociaalnetwerksite. "Thanks...we zien elkaar binnenkort..!!!?", antwoordde Vande Walle, die het nieuws op die manier bevestigde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vande Walle was eerder werkzaam als keeperstrainer bij AA Gent, Charleroi, KV Kortrijk, de KBVB, Bergen en Club Brugge. Als speler verdedigde hij de kleuren van Charleroi, Club Brugge, Germinal Ekeren, Eendracht Aalst en Lierse.

Lees ook: Jankovic allicht opvolger Vercauteren

ST/Belga Foto Belga

MEER OVER KV Mechelen