Toelage oogst kritiek

Print
Herselt - Schepen van onder andere parken en platsoenen Gerda Battel (cd&v) heeft een compensatietoelage aangevraagd. “Elke mandataris heeft het recht om deze toelage aan te vragen maar wij vinden dit onaanvaardbaar”, reageert Peter Keymeulen (N-VA).
Battel vroeg in maart de compensatie aan, bovenop haar wedde als Schepen. “Ik heb hier recht op en dat is persoonlijk”, reageert ze. “Verder wens ik hier geen commentaar op te geven.” Battel was vroeger werkzaam op het OCMW bij de maaltijdbedeling en werkte halftijds. Maar volgens de wet kan ze niet werkzaam zijn op het OCMW en tegelijkertijd in de gemeenteraad zetelen. NV-A vindt de aanvraag deontologisch, moreel en ethisch onaanvaardbaar. “Als je van een parttime job naar een beter betaald schepenwedde kan groeien, is het vragen van die toelage onaanvaardbaar. Als ze de toelage de rest van haar legislatuur opvraagt, zal het de gemeente meer dan 40 000 euro extra kosten. Hoe leg je dit uit aan verenigingen in Herselt die extra middelen vragen en niet krijgen omdat de middelen beperkt zijn?”, vraagt Keymeulen zich af.
Ook binnen haar eigen partij zijn de meningen over de toelage verdeeld. “Ik betreur dat men in Brussel zo’n zaken toelaat”, zegt burgemeester Luc Peetermans (cd&v). “Maar ik wil Gerda hiermee niet aanvallen. In Brussel heeft men gezegd dat het zo kan dus ze heeft dat recht. Maar het is niet iets dat de lokale cd&v goedkeurt en ondersteunt. Ik ben er absoluut geen voorstander van en binnen de partij zijn de meningen verdeeld.” Ilse Van Thielen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio