Jankovic allicht opvolger Vercauteren

Franky Vercauteren heeft zaterdag voor de laatste keer op de bank gezeten bij KV Mechelen. Officieel is het vertrek van de 57-jarige Brusselaar nog niet, maar vandaag neemt het bestuur van Malinwa een definitieve beslissing. Dat de wegen scheiden, blijkt uit het feit dat beide partijen zich al volop oriënteren over de eigen toekomst. Zo geldt de 41-jarige Serviër Aleksandar Jankovic als de topkandidaat voor de opvolging van Vercauteren.

ikerremans

Behoudens een totaal onverwachte ontwikkeling komt er vandaag of morgen een einde aan de tweede passage van Vercauteren bij Malinwa. Niemand lijkt daaraan te twijfelen, maar voor de officiele bevestiging is het wachten tot de week na de play-offs – nu dus. Zowel de coach als voorzitter Johan Timmermans weigerde zaterdag alle commentaar. Vercauteren wou alleen zijn spelers bedanken voor hun inzet de afgelopen maanden.

“Ik doe geen uitspraken of we al dan niet verder willen met deze coach. Dat zal maandag intern besproken worden tussen de directie en de sportieve staf”, aldus Timmermans.

Net zoals Vercauteren zich intussen op de markt oriënteert, wordt in de Mechelse bestuurskamer al enige tijd stevig gefilosofeerd over de opvolging. Er kwamen meer dan twintig sollicitaties binnen en de namen van Stijn Vreven, Lorenzo Staelens, Felice Mazzu, Yannick Ferrera en Dennis Van Wijk circuleerden in het geruchtencircuit, maar Aleksandar Jankovic lijkt de absolute topkandidaat.

De keuze voor de 41-jarige Serviër zou verrassend zijn, maar tevens de verfrissende nieuwe wind waarnaar de club op zoek is. In 2009 werd hij na enkele maanden ontslagen bij Lokeren, al maakte hij toen indruk met zijn werkwijze. Jankovic stond ook al aan het roer bij Rode Ster Belgrado en de Servische U21. KV en Jankovic zouden zelfs al dicht bij een akkoord staan, maar dat wordt door beide partijen nog formeel ontkend.

STTU, THST Foto PN