Man steekt band van combi plat en verwondt inspecteur op Oude Markt in Leuven

Een amokmaker heeft zondagochtend op de Oude Markt in Leuven een band van een politiecombi stukgestoken. De politie kon de dader, een 39-jarige man uit Heverlee, oppakken. Tijdens de arrestatie raakte één politievrouw gewond. De agent is twee weken buiten strijd.

evrolix

Zondagochtend even na middernacht stopte een patrouille op de Oude Markt voor een interventie in een van de cafés. Terwijl ze met een buitenwipper aan het praten waren, werden ze door omstaanders verwittigd dat een man een band van hun combi stuk gestoken had.

De verdachte was intussen een café binnen gewandeld. De patrouille volgde hem en trof de man aan. Deze weigerde mee te werken en gedroeg zich zowel verbaal als fysiek erg agressief. Uiteindelijk slaagden ze er wel in de verdachte, een 39-jarige man uit Heverlee, te boeien en over te brengen naar het commissariaat. Tijdens de fouille troffen de agenten een knipmes aan in zijn achterzak. De man die duidelijk onder invloed was, mocht een nachtje afkoelen in de cel.

Tijdens de schermutseling in het café raakte een vrouwelijke inspecteur gewond aan de schouder. Zij bood zich later op de nacht aan op de spoedgevallendienst van het Heilig Hartziekenhuis. Ze is minstens veertien dagen arbeidsongeschikt. Het dienstvoertuig werd getakeld naar het politiecommissariaat.

Belga Archieffoto

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio