Antwerpen verliest en moet vijfde finaleduel spelen

Antwerpen verliest en moet vijfde finaleduel spelen

Antwerpen verliest en moet vijfde finaleduel spelen

Print
Antwerpen - Roeselare 1-3
strong> Antwerpen is er zaterdagavond niet in geslaagd om zich in eigen huis tot landskampioen volleybal te kronen. In een match die meer dan twee uur duurde en nooit verveelde wist Roeselare een 1-0 achterstand met drie keer nipte setwinst om te zetten in een zege. Een dankbaar publiek bedankte beide teams met een staande ovatie voor het vertoonde spel. Woensdagavond ontvangt Roeselare Antwerpen in de vijfde en beslissende wedstrijd.

Roeselare nam de beste start en ging de eerste time-out in met een kleine 7-8 bonus. Opslagreeksen van Koelewijn en van Harskamp brachten de thuisploeg op 16-11. Van Bemmelen en Baetens diepten de kloof uit naar 23-17, maar dan stokte de motor even bij de Sinjoren en kwamen de bezoekers nog terug tot 23-21. Koelewijn scoorde de 24-21, Van Hirtum serveerde de setbal in het net.

In een gelijkopgaande tweede set hielpen enkele twijfelachtige scheidsrechterlijke beslissingen bij 7-8 Roeselare op weg naar een 8-13 bonus. De thuisploeg, die ook in verdediging iets te vaak in de fout ging en te veel opslagen miste, zag de landskampioen verder weglopen naar 11-20 en leek uitgeteld. Maar een niet aflatende van Harskamp nam zijn team op sleeptouw en de Sinjoren dwongen coach Rousseaux tot de nodige wissels en twee time-outs om zijn ploeg alsnog nipt aan setwinst te helpen.

Antwerpen putte moed uit die sterke terugkeer en kwam dankzij een sterke Ditlevsen 8-7 voor in set drie. Baetens en Ditlevsen diepten de kloof uit tot 16-12. De Antwerpenaren bleven knokken voor iedere bal en hield tot 19-18 het voortouw. Roeselare pakte dan over bij 20-21, maar het had drie setballen nodig om de taaie thuisploeg op achterstand te zetten.

De landskampioen ging op zijn elan verder in het begin van set vier, liep nadien verder uit tot 13-18 uit, maar Antwerpen gaf zich niet zonder slag of stoot gewonnen. De Sinjoren, die maar al te goed beseften dat de set moest gewonnen worden, vochten als leeuwen en kwamen terug tot 17-19. Roeselare leek bij 21-24 gewonnen spel te hebben, maar Antwerpen vocht zich tot grote vreugde van een dankbaar publiek naar 23-24. Van Hirtum bezegelde het Antwerpse lot en sleepte een vijfde en beslissende wedstrijd uit de brand.

Setstanden:25-22, 23-25, 25-27,23-25.

Marcel Bernaerts

Foto Belga

Meer sportnieuws