Oostende efficiënt bij Waasland-Beveren

Oostende efficiënt bij Waasland-Beveren

Oostende efficiënt bij Waasland-Beveren

Print
Waasland-Beveren - Oostende 0-1
Oostende kan met vertrouwen naar de finale van Play-off II tegen Kortrijk na zijn zege op de Freethiel.

In vergelijking met vorige week koos Fred Vanderbiest voor zes wijzigingen, duidelijk met de bedoeling zijn vaste waarden te sparen voor de finalewedstrijd van play-off 2. Ook Bob Peeters sleutelde aan zijn team wegens geel gevaar voor verscheidene spelers.

Na de studieronde zorgde Oumarou voor het eerste gevaar maar Dumesnil duwde zijn goed schot spectaculair over. Jali liep goed in op een afvallende bal maar zijn schot dweilde naast. De wedstrijd kabbelde rustig verder met enkele kleine kansen, vooral voor de thuisploeg. Maman trapte niet scherp genoeg op doel om Dumesnil te kunnen verschalken. Een vrije trap van Maric zorgde dan weer voor meer gevaar maar Dumesnil ging goed plat. Verrmeire kopte na een hoekschop de bal in de handen van de Oostendse goalie.

Oostende had meer balbezit maar creëerde zelden gevaar. De Schutter tot bij Foket, die goed in de loop speelde van Wilmet, die naast besloot, dat was zowat het beste wat de kustploeg op de mat legde. Net voor de rust scoorden de kustjongens toch toen Martens met een goede center via het hoofd van Foket in de voeten van Wilmet speelde en die de bal laag in de verste hoek binnentrapte.

Oostende was het eerst gevaarlijk na rust maar het schot van Dessaer miste de juiste richting. Maman manoeuvreerde zich door de bezoekende defensie maar Dumesnil kwam gepast tussen. Hoekschop Maric die werd doorgekopt door Maman tot aan de tweede paal en Bojovic op de bal en foutief op Dumesnil en weg was de kans. Maman probeerde het nog eens vanuit de tweede lijn maar zijn schot ging hoog over.Een kopbal van Jonckheere viel pal in de armen van Steppe. Oumarou kreeg even later de gelijkmaker aan de voet maar hij mikte op de paal. In de slotfase zag de thuisploeg nog een verdiende treffer van Emond afgekeurd wegens buitenspel.

ENCA

WAASLAND-BEVEREN: Steppe, Bojovic, Godemèche, Gershon, Vermeulen, Maric, Luyckx, Maman, Demjan, Emond, Oumarou.
KV OOSTENDE: Dumesnil, De Schutter, Dessaer, Schmisser, Hempte, Jali, Foket, Coussement, Van Imschoot, Jonckheere, Wilmet.
Vervangingen: 18' Hempte door Martens. 23' Demjan door Vermeire, 46' Gershon voor Michot, 70' Coussement door Sladek, 86' Foket door Pierre.
Doelpunt: 45' Wilmet 0-1,
Gele kaart: 78' Vermeulen.
Toeschouwers: 2000.
Scheidsrechters: Denis Vanbecelaere.

Foto Belga

MEER VOETBALNIEUWS