Junker neemt afscheid in stijl bij KVM

Junker neemt afscheid in stijl bij KVM

Junker neemt afscheid in stijl bij KVM

Print
KV Mechelen - Cercle 2-0
KV Mechelen heeft zaterdag een punt gezet achter een rotseizoen met een 2-0 zege tegen Cercle Brugge in Play-off II. Mads Junker zorgde voor een glansrijk afscheid als speler van Malinwa door de twee doelpunten voor zijn rekening te nemen. Cercle sluit POII af zonder punten en zorgt zo voor een bedenkelijke primeur in het Belgisch voetbal.

In de beginfase was het al geel-rood wat de klok sloeg in Mechelen. Coppens hield Trajkovski in de eerste vijf minuten tot twee keer van de openingsgoal, een lobje van Cordaro werd van de lijn gekeerd door De Kegel en Claes mikte een kopbal op het dak van het doel. Een ontstellend zwak Cercle stelde daar niets tegenover en mocht niet klagen dat het pas na twintig minuten een eerste goal slikte. Junker kreeg alle vrijheid op een corner van Trajkovski en knikte dankbaar de 1-0 voorbij Coppens. Na de openingsgoal loste KV het spartelende Cercle uit zijn wurggreep, maar bleef het wel de beste kansen afdwingen. Een banaanschot van Claes spatte uiteen op de lat en ook vanop de stip kon Malinwa de voorsprong niet verder uitdiepen. Trajkovski mikte de penalty op Coppens nadat hij eerst foutief werd afgestopt door Reis.

Na de pauze kwam Cercle scherper uit de kleedkamer en kon het zowaar Pacovski aan het werk zetten. De Macedoniër bokste een hard schot van Staelens weg. KV reageerde via Junker. Een eerste poging van de afscheidnemende Deen strandde op de paal, een tweede op Coppens, maar de derde keer was het wel raak. De Cercle-defensie kreeg een voorzet niet weggewerkt, Junker strafte het af en tekende met een fraaie retro voor zijn tweede van de avond. Cercle snakte naar het einde en kreeg nog bijna een derde van Junker om de oren, maar de spits liet zijn makkelijkste kans van de wedstrijd onbegrijpelijk liggen.

THST

KV Mechelen: Pacovski - Vandam, Bateau, Kosanovic, Obradovic - De Petter (52' Rits), Kamavuaka - Cordaro (82' Iddi), Trajkovski, Claes - Junker (88' Mokulu).
Cercle Brugge: Coppens - De Kegel, Van Acker, Reis, Buysse (71' D'Haene) - N'Diaye, Maertens (75' Ameye) - Verkindere, Smolders, Staelens (89' Van Roose) - Naudts.
Doelpunten: 21' en 60' Junker 1-0 en 2-0.
Gele kaarten: 37' De Kegel (tackle), 41' Smolders (tackle), 73' Cordaro (tackle), 75' Staelens (tackle) Scheidsrechter: Laforge.
Toeschouwers: 6.500.

Foto Belga

MEER VOETBALNIEUWS