Hattrick van Habibou tegen Lierse

Hattrick van Habibou tegen Lierse

Hattrick van Habibou tegen Lierse

Print
AA Gent - Lierse 4-0
Habibou maakte zaterdag gebruik van de overbodige slotpartij in Play-off II om zijn doelpuntentotaal aan te dikken (zijn derde hattrick al voor Gent), maar miste vanop de stip.

Zoals verwacht startte Balette met het jonge centrale verdedigersduo Vitas-Ruyssen. Pedersen werd nog eens diep in de spits uitgespeeld, zodat Habibou naar links moest uitwijken. Die andere belofte, Vandeputte, speelde op de 10. Ook Menzo hield vaste waarden op de bank zoals Swinkels, Farssi en Wils en liet dus ook redelijk wat jong geweld los.

Gent ging meteen op zoek naar een vlugge goal maar Berezovski en slordige afwerking verhinderden dit. Het was wachten tot op het halfuur toen Habibou een hoekschop van Milicevic binnen kopte: 1-0. Al vlug werd het 2-0 na weer een standaardsituatie. Ruyssen verlengde een vrijschop van Milicevic tot op de doellijn, waar Habibou moederziel alleen maar moest binnen tikken. En ei zo na was het één minuut later 3-0 maar Berezovski stopte de strafschop van Habibou na een fout van El Messaoudi op de Gentse topscorer.

En Lierse dan? Dat reageerde met zicht op de rust met fraaie pogingen van Tahiri en Diagne maar zij vonden twee keer het doelkader op hun weg. Quasi op het rustsignaal was het helemaal voorbij voor de bezoekers toen Habibou een voorzet van alweer Milicevic naast Berezovski binnen kopte: 3-0.

Menzo had er toen al Ghaly, noodgedwongen wegens blessure, en El Messaoudi (fout schoeisel en herhaaldelijk plat gegaan) moeten afnemen, zodat hij niet zoveel meer kon corrigeren.In die overbodige tweede helft raakte Lierse via Losada nog een derde keer het doelkader. Habibou kon zijn totaal niet verder aandikken. Voor AA Gent trof hij elf keer raak in een half seizoen. Na een mooie dribble van Gavazaj dikte Kage aan tot 4-0.

Pierre Hellebaut

AA GENT: Sels - Locigno, Vitas, Ruyssen, Asare - Van Der Bruggen, Neto, Vandeputte - Milicevic, Pedersen, Habibou.
LIERSE: Berezovski - Jääger, El Messaoudi, Badr, De Jonghe - Ghaly, Kasmi - Wandereson, Losada, Tahiri - Diagne.
Vervangingen: 28' Ghaly door Zizo, 41' El Messaoudi door Swinkels, 61' Milicevic door Gavazaj, 67' Tahiri door Souleymane en Vandeputte door Kage, 83' Ruyssen door Dejaegere.
Doelpunten: 30' Habibou 1-0, 33' Habibou 2-O, 45 + 1' Habibou 3-0, 74' Kage.
Gele kaarten: 34' El Messaoudi (haakfout), 41' Pedersen (tackle).
Toeschouwers: 13.325.
Scheidsrechter: Erik Lambrechts.

Foto Belga

Meer sportnieuws