Dossier Oosterweel

Ademloos en stRaten-generaal stappen om te overkappen

Ademloos en stRaten-generaal stappen om te overkappen

Ademloos en stRaten-generaal stappen om te overkappen

Print
In de aanloop naar de verkiezingen willen actiegroepen Ademloos en stRaten-generaal drukken op de politieke besluitvorming. Daarom mobiliseren ze morgen/zondag om te laten zien dat het hen menens is met de overkapping van de Ring.

Na de aankondiging dat vanuit verschillende plaatsen zou worden gewandeld naar de slotmanifestatie in Park Spoor Noord, hebben zich spontaan nieuwe groepen gemeld.

Om 15u vertrekken wandelaars aan het Terloplein in Borgerhout, aan de parking van de Ten Eeckhovelei 127 in Deurne en vanop het Burgemeester Jozef Nolfplein in Merksem, naast het districtshuis. Een groep sympathisanten vertrekt op de Dam. En vanuit Kontich (14.15u, Station), Boechout (14.30u, Station), Edegem (14.30u, Gemeenteplein), Hove (14.30u, Station), Mortsel (14.45u, Stadsplein) Berchem (om 15u aan knooppunt 4, waar de Fietsostrade aansluit op het Ringfietspad), vertrekken fietsers naar Park Spoor Noord.

Daar wordt de manifestatie na slottoespraken van Manu Claeys (stRaten-generaal), Ademloos (Wim Van Hees), Christian Leysen (Forum 2020) en Peter Vermeulen (Ringland) afgesloten met een concert van The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band met Veerle Baetens en Johan Heldenbergh.

JVB

Archieffoto Jan Van der Perre: Park Spoor Noord

Meer over Oosterweel en overkapping Ring