"Gevaarlijk om hier te stemmen"

Gevaarlijk om hier te stemmen

"Gevaarlijk om hier te stemmen"

Print
Mechelen - In feestzaal Oud Oefenplein in de Koekoekstraat moet op 25 mei gestemd worden, maar de toegangsweg ligt er in slechte toestand bij. Volgens Alfons Vermeeren (foto), verantwoordelijke voor de zaal, zal dat onvermijdelijk voor problemen zorgen.
"In april vorig jaar zijn ze hier begonnen met de bouw van nieuwe woningen voor Woonpunt. De oude feestzaal zal op termijn plaats maken voor een groot gebouw, waar ook een jeugdruimte zal voorzien worden", zegt Vermeeren. "Maar de aannemer, die momenteel aan de woningen bezig is, heeft de straatstenen kapot gereden. Ondertussen gebruiken jongeren die stenen ook al om de deur van de feestzaal stuk te gooien. Die heb ik nu al voor de vijfde keer moeten vervangen."

Dat zal volgens Vermeeren rampzalige gevolgen hebben op de verkiezingsdag. "Hoe gaan de mensen tot aan de feestzaal geraken? Je auto kan je er niet kwijt. De eigenaars van de garageboxen geraken zelfs niet kwijt. Om dan nog maar te zwijgen van rolstoelgebruikers. Voor hen wordt het echt geen sinecure", aldus Vermeeren.

Schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA) verklaarde niet op de hoogte te zijn van de situatie aan feestzaal Oud Oefenplein. "We gaan de situatie opvolgen. Het kan uiteraard niet dat de mensen met vuile schoenen moeten gaan stemmen en dat rolstoelgebruikers niet tot in de zaal zouden geraken", klinkt het. "Tegen de 25e kunnen we helaas geen nieuw pad aanleggen, maar we zouden met matten al voor een tijdelijke oplossing kunnen zorgen."

NIGE

Foto Joris Herregods
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio