Vier oma’s tonen waar ze fier op zijn

Vier oma’s tonen waar ze fier op zijn

Vier oma’s tonen waar ze fier op zijn

Print
Lokeren - Zet vier oma’s samen en het gesprek gaat over de kleinkinderen. Vier Lokerse oma’s hebben nog een ander gespreksonderwerp: kunst. Dat leidt tot een unieke expo.
Nadya Claes, Hilde De Backer, Jeanine Foncke en Jenny Baeté hebben twee dingen gemeenschappelijk. Ze zijn alle vier al jaren actief als amateurkunstenaars en ze zijn alle vier oma. Op beiden zijn ze fier en het heeft hen voldoening om te tonen waar ze trots op zijn. Wie hun kleinkinderen wil zien zal foto’s moeten vragen. Om hun kunstwerkjes te zien volstaat een bezoekje op 10 of 11 mei in zaal Karibu in Daknam.

De vier creatieve oma’s vormen geen theekransje en delen evenmin een atelier. ”We werken alle vier thuis maar ik ken Jenny wel al van de kunstmarkt in Daknam. Zij kende dan weer Jeanine die dan weer Hilde kent. Zo is het idee gegroeid om eens samen naar buiten te komen met ons werk. Zelf schilder ik al jaren en heb vroeger een cursus gevolgd in Waasmunster”, vertelt Nadya Claes. Jenne Baeté maakt juwelen uit kralen en zilverklei, zij volgde een opleiding in Sint-Niklaas.

Jeanine Foncke is de keramiste uit het gezelschap. “Dat is begonnen met zelf bloempotten maken, maar nu ik maak allerlei kunstvoorwerpen uit klei. Ik heb een cursus in Temse gevolgd”, vult Foncke aan. Hilde De Backer is de jongste oma, zij is gepassioneerd door vilt en wil die passie overbrengen. “Ik geniet ervan om jongerenkennis te laten maken met een spinnenwiel, een bol wol en wat ze daar kunnen van maken om zelf te dragen”, vertelt deze oma die viltles geeft.

Oma’s stellen tentoon om 10 en 11 mei van 14u tot 19u in zaal Karibu, Pontweg 24 in Daknam.

DVR

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio