PVDA+ start lokale werking op

Print
Lokeren - Ook in Lokeren is een lokale afdeling van PVDA+ opgestart, er werd flyers uitgedeeld tijdens de woensdagse markt en twee vrouwen nemen deel aan de verkiezingen.
Francine De Canne was samen met haar echtgenoot Roger Bussens erg actief binnen de SP. Bussens was twaalf jaar schepen en De Canne was OCMW-raadslid en actief in de migrantenwerking en de gehandicaptenzorg. "Tot de SP.a naar rechts ging en een sociaal democratische partij werd in plaats van een socialistische partij. Toen voelde ik me niet meer thuis in de partij. Drie jaar geleden hebben we beslist lid te worden van de PVDA en nu ben ik dus als 81-jarige kandidaat. De mensen zullen op 25 mei moeten kiezen tussen een socialistische of een kapitalistische maatschappij", klinkt ze strijdvaardig. De Canne is opvolger voor de Kamer.

Marianne Van Eynde is lasser van beroep en zangeres tijdens de weekends. "Ik ervaar hoe arbeiders worden uitgebuit. Zelf heb ik lang met weekcontracten gewerkt, iedereen in de fabriek wou ook de volgende week werk hebben en dus verhoogde het tempo alsmaar om in de gunst te komen. Intussen is het nog erger en werken veel mensen met een dagcontract", pleit ze voor meer zekerheid op de werkvloer. Van Eynde is opvolger voor het Vlaamse Parlement.

Samen met lijsttrekker Dirk Goemaere vormen ze het gezicht van de Lokerse afdeling. Goemare woonde tot zijn 18 jaar in Lokeren en is nu gemeenteraadslid in Zelzate. Samen met Robin Lammens en Matthias Van Brussel bouwen ze een lokale werking op met de bedoeling deel te nemen aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Meer info op www.facebook.com/PVDALokeren#

DVR

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio