BBC geeft 'Top Gear'-presentator Jeremy Clarkson laatste waarschuwing

BBC geeft 'Top Gear'-presentator Jeremy Clarkson laatste waarschuwing

BBC geeft 'Top Gear'-presentator Jeremy Clarkson laatste waarschuwing

Print
'Top Gear'-presentator Jeremy Clarkson heeft van de BBC een laatste waarschuwing gekregen. Dat schrijft de ophefmakende presentator zelf in zijn wekelijkse column in de tabloid The Sun. Eerder deze week lekte The Daily Mirror een niet-uitgezonden filmpje, waarin te zien is hoe hij, volgens de krant, het woord "nigger" gebruikt in het kinderrijmpje "Eeny, Meeny, Miny Moe". Clarkson zelf ontkent dat hij het bewuste woord uitgesproken heeft. Clarkson staat erom bekend grof uit de hoek te komen.

In zijn column haalde hij uit naar de BBC, omdat zij hem aangemaand zouden hebben om zich te verontschuldigen. Clarkson schreef het er lastig mee te hebben zich te moeten verontschuldigen voor iets wat hij niet gedaan heeft. "De BBC heeft me laten weten dat als ik nog een kwetsende opmerking maak, waar of wanneer ook, ik word ontslagen", schrijft Clarkson. "Onvermijdelijk zal er ooit, ergens, iemand zijn die zegt dat ik hem of haar heb gekwetst."

Labour-parlementslid Harriet Harman riep de BBC al op de presentator te ontslaan. De bevoegde minister, Michael Gove, vroeg de openbare zender dan weer dat niet te doen, omdat hij "duidelijk" is geweest in zijn verontschuldiging. Eerste minister David Cameron schaarde zich hierachter. In een filmpje zei Clarkson dat hij "al het mogelijke gedaan had om dat woord niet te gebruiken", en dat hij nu "om vergiffenis smeekte omdat mijn pogingen duidelijk niet volstonden". "Het is een woord dat ik verafschuw".

Belga, Archieffoto

Nu in het nieuws