Archeologisch onderzoek op Sionssite

Print
Lier - De stad Lier hoopt de komende twee weken restanten van het Sionsklooster te kunnen lokaliseren. Het gaat om de kloostergebouwen uit 1468 met kerk, een grafveld, een waterpartij en de tuinzone.
"Met het oog op de realisatie van het stadsontwikkelingsproject Sion werden de oude stadsmagazijnen in de loop van de voorbije maanden afgebroken. Nu de sloop voltooid is, kan op dinsdag 6 mei het archeologisch onderzoek van de site van start gaan", zegt schepen van Erfgoed Rik Verwaest (N-VA).

"In functie daarvan is al een randbemaling geplaatst om de grondwaterstand te verlagen. Door middel van een raster van proefsleuven zal het volledige terrein gescreend worden. Onder toezicht van Onroerend Erfgoed zal de firma Monument Vandekerckhove proefsleuven graven. Op basis van een oude kaart verwachten we het Sionsklooster te kunnen lokaliseren."

Afhankelijk van wat er precies wordt blootgelegd, zal Onroerend Erfgoed beslissen wat er moet gebeuren. Zodra het terrein wordt vrijgegeven, kan de projectontwikkelaar met de nieuwbouw beginnen.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio