Bijna 11.000 kinderen krijgen talentencheque

Bijna 11.000 kinderen krijgen talentencheque

Bijna 11.000 kinderen krijgen talentencheque

Print
Mechelen - Bij haast 11.000 kinderen in Mechelen vallen de komende dagen talententickets ter waarde van vijftig euro in de brievenbus. Daarmee kunnen ze terecht bij een club om een hobby mee te beoefenen. Het stadsbestuur trekt er 200.000 euro voor uit.
Kinderburgemeester Salma Abraray (12) kreeg vrijdag haar talententickets symbolisch als eerste overhandigd van burgemeester Bart Somers (Open Vld) en Jeugdschepen Greet Geypen. Het initiatief is er gekomen na lang brainstormen binnen het schepencollege om iets te doen wat elders nog niet bestaat.

"Want Mechelen Kinderstad dat moet wat meér zijn dan een slogan. Er zijn twee dingen die we heel belangrijk vinden in het leven van een kind. In de eerste plaats een goed onderwijs. Maar ook een passie, een leuke hobby uitoefenen. En daarvoor hebben we deze talententickets ontwikkeld", zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld).

Daarom krijgt elk kind tussen 5 en 15 jaar de komende dagen deze talentcheque van 50 euro thuis in de brievenbus. "Het is een speelse manier om kinderen mondiger te maken en het laat toe vaardigheden op te bouwen die in het latere leven essentieel zijn. Maar tegelijk geven we ook een boost aan het rijke cultureel- en sportverenigingsleven in onze stad", zegt schepen van jeugd Greet Geypen (Open Vld).

Na drie jaar wordt het systeem geëvalueerd en bijgestuurd, desnoods met meer middelen.

LDN

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio