Puntpop mikt op 3500 bezoekers per dag met feesteditie

In het weekend van 9 en 10 mei brengt Puntpop kwaliteitsvolle bands en dj’s uit binnen- en buitenland naar Wuustwezel. De Puntpop-bezoeker kan er onder meer genieten van pop- en rockmuziek, moderne dancemuziek en harde gitaren.

Nadat Puntpop in 2012 een slecht jaar had en het er even naar uitzag dat dit het einde betekende, staat het festival er weer.

“We gaan dit jaar voor een feesteditie”, zegt Filip Cools van de organisatie. “Vorig jaar was het een overlevingsjaar. Nu kunnen we terug iets breder gaan en geven we graag terug kleur aan het festival. We mikken op 3.500 bezoekers per dag.”

Puntpop is ontstaan uit jeugdhuis Punt in Gooreind. Zij organiseerden een klein festival in de parochiezaal van Gooreind. Later verhuisde ze naar de Godelievezaal in het centrum van Wuustwezel. Maar het festival bleef groeien en in 2006 werden de tenten opgeslagen in Sterbos.

“Het klink cliché”, zegt Filip Cools, “maar zonder vrijwilligers sta je nergens. Er komt zoveel bij kijken. De bands moeten eten hebben, sommige moeten van de luchthaven worden opgehaald en anderen hebben logies nodig. Er wordt wel eens gezegd dat grote bands nogal veeleisend zijn, maar dat valt eigenlijk wel mee. We proberen onze gasten goed te ontvangen en zorgen ervoor dat de catering goed is. Ze komen graag op Puntpop.”

Vrijdag

In 2014 zal Puntpop bestaan uit twee dagen festival. Vrijdag wordt Heavy metal Friday, dan staat Puntpop in het teken van heavy en thrash metal.

In totaal zullen zes bands, verspreid over twee podia Wuustwezel doen daveren op zijn grondvesten. Headliner van de avond is de legendarische Duitse thrash-band Destruction.

Zaterdag

Op zaterdag gaat het feest verder. Die dag zullen er maar liefst 21 acts worden opgevoerd. Op drie podia zullen in verschillende muziekgenres de tenten op hun kop worden gezet. Nieuw dit jaar is de 'It’s only Rock & Roll and I like it-stage'. Hier komen de liefhebbers van de ‘stevige gitaar’ aan hun trekken.

Met bands als Psycho 44, Peter Pan Speedrock, John Coffey en The Kids zal er stevig worden gescheurd maar ook stevig worden gefeest.

De gemeente Essen, Kalmthout, Wuustwezel en Brecht leggen feestbussen in. Bezoekers worden voor de tent afgezet en weer opgepikt. Voor 19 euro kan je op vrijdag naar Puntpop komen. Een zaterdagticket kost 15 euro, een combiticket kost 25 euro.

Info en tickets: www.puntpop.be, www.facebook.com/puntpop

MaTMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio