Gregory Whatelet: "Tevreden over teamprestatie"

Gregory Whatelet: Tevreden over teamprestatie

Gregory Whatelet: "Tevreden over teamprestatie"

Print
België is vrijdag op de CSIO-jumping van Lummen derde geworden in de landenprijs, achter Zwitserland en Frankrijk. "Ik ben tevreden over mijn eigen prestatie, maar ook over die van ons team", verklaarde Gregory Wathelet, die met Sea Coast Forlap Dc als enige Belg foutloos bleef.

"Met een jonge ploeg, en dan bedoel ik zowel de ruiters als de paarden, eindigen we derde", stelde Wathelet. "Dat is een prima resultaat. Dit is de eerste Super League wedstrijd van het jaar en voor eigen volk is er toch altijd dat tikkeltje meer druk. Zwitserland en Frankrijk waren vandaag beter, maar dat hoeft daarom niet zo te zijn in de volgende wedstrijd."

Bondscoach Kurt Gravemeier was eveneens positief. "Ondanks een mindere start eindigen we toch nog als derde. Zwitserland was vandaag outstanding en Frankrijk heeft uitstekende ruiters en paarden."

"Cortez sprong goed, maar in de eerste ronde maakte ik kort na elkaar twee fouten", aldus Nicola Philippaerts. "Bij de verkenning werd me aangeraden om in 4 galoppassen naar een bepaalde hindernis te gaan, terwijl ik het gevoel had dat ik er 5 zou nodig hebben. Ik deed het in 4 galoppassen en achteraf bekeken had ik beter mijn eigen gevoel gevolgd. In de tweede ronde ging het beter, maar in een landenwedstrijd zijn de foutloze rondes van doorslaggevend belang en ik slaagde er niet in om foutloos te blijven."

Belga

Meer sportnieuws