Doden bij geweld in Egypte

Doden bij geweld in Egypte

Doden bij geweld in Egypte

Print
Bij een reeks bomaanslagen tegen de veiligheidsdiensten in Egypte zijn vrijdag verschillende doden gevallen. Ook bij schermutselingen tijdens betogingen van aanhangers van de afgezette president Mohammed Morsi kwamen twee mensen om.

Bij een controlepunt in al-Tor, op twee uur rijden van de toeristische badplaats Sharm el Sheikh, blies een aanvaller zichzelf op. Een soldaat kwam om en zes anderen raakten gewond, zo meldt een bron bij de veiligheidsdiensten. Bij een andere aanslag op een bus in de buurt stierf de kamikaze en raakten vijf burgers gewond.

In de hoofdstad Caïro kwam een soldaat om het leven en raakten vier anderen gewond toen een zelfgemaakte bom tot ontploffing kwam buiten een overheidsgebouw, zo meldde het ministerie van Binnenlandse Zaken. Staatsmedia maken melding van twee doden bij die aanslag.

Kort na de bomaanslagen vielen nog twee doden bij schermutselingen tussen aanhangers van Morsi en de lokale bevolking in de noordelijk gelegen stad Alexandrië, zo meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken nog. De politie pakte over het hele land 42 mensen op voor bezit van bommen en wapens.

Belga

.

Nu in het nieuws