Liefkenshoektunnel tolvrij: "Ideale test voor haven"

In een reactie op de tolvrijstelling door de Vlaamse regering wijst de Antwerpse haventopman Eddy Bruyninckx er op dat "dit in elk geval de volgende Vlaamse regering kan helpen in de beleidsbesprekingen over mobiliteit in het algemeen en over de Liefkenshoektunnel in het bijzonder".

drombouts

"Al jaren woedt het debat over rekeningrijden, de afschaffing van die tol, of minstens een vermindering voor het verkeer tussen de haven op de linker- en de rechteroever. Met de opmerking dat het toch niet kan dat er op één plaats in Vlaanderen tol moet worden betaald. De komende weken kan deze tolvrijstelling dus belangrijke informatie opleveren over de impact op het rijgedrag. Tot dusver was dit steeds een speculatief gegeven. Nu gaan we harde data krijgen."

"Maar dit mag tegelijk toch ook niet de aandacht afleiden van de infrastructurele problemen", merkt de baas van de Antwerpse haven op. "In alle nuchterheid moet men toch kijken naar de noodzakelijke aansluiting in het Waasland van de Liefkenshoektunnel op de E17."

Eddy Bruyninckx reageert diplomatisch ontwijkend op onze vraag of het uiteindelijk niet de haven is die dit experiment betaalt? De haven diende onlangs immers uit de verkoop van de Opelgronden vijf miljoen uit te keren aan het Vlaamse Hermesfonds. En dat fonds wordt nu aangesproken om de (gedeeltelijke) tolvrijstelling te betalen.

PVb

Archieffoto Photo News

MEER OVER Haven Antwerpen