Moordenaar van Pim Fortuyn vrijgelaten

Moordenaar van Pim Fortuyn vrijgelaten

Moordenaar van Pim Fortuyn vrijgelaten

Print
Volkert van der G. is weer op vrije voeten. De moordenaar van Pim Fortuyn is vrijdag onder voorwaarden vrijgelaten, zo meldt het Nederlandse ministerie van Justitie.

Waar hij is vrijgelaten, is niet bekend. Evenmin is bekend in welke gevangenis hij zat.

Van der G. vermoordde 12 jaar geleden de rechts-populistische politicus Pim Fortuyn op het Mediapark in Hilversum. Hij heeft nu twee derde van zijn straf uitgezeten en het Openbaar Ministerie in Nederland heeft bepaald dat niets zijn voorwaardelijke vrijlating in de weg staat.

Voorwaarden

Volgens de leiding van de gevangenis waar Van der G. verbleef, zijn er geen gronden om hem niet voorwaardelijk vrij te laten. Er is weinig risico dat hij weer in de fout gaat en de moordenaar van Fortuyn heeft geen psychische stoornis. Bovendien zijn de verloven van hem tot nu toe zonder problemen verlopen, zo luidt het.

Volkert van der G. moet zich wel aan een aantal voorwaarden houden. Zo moet hij zich wekelijks melden en mag hij zich niet in de gemeenten Rotterdam, Hilversum, Den Haag en de woonplaats van nabestaanden van het slachtoffer bevinden. Hij komt onder elektronisch toezicht te staan met behulp van gps. Voorts mag hij geen contact opnemen met de nabestaanden van Fortuyn en mag hij geen interviews geven of ander contact hebben met de media.

Belga

.

Nu in het nieuws