Gert Winckelmans: "Ik investeer enkel nog in de mensen die ik graag zie"

Gert Winckelmans: Ik investeer enkel nog in de mensen die ik graag zie

Gert Winckelmans: "Ik investeer enkel nog in de mensen die ik graag zie"

Print
Na heel wat persoonlijke tegenslagen en het televisiewerk dat uitbleef, was het lang stil rond Gert Winckelmans (35). Maar de acteur die nu te zien is in Deadline 25/5 en Cordon krijgt zijn leven stilaan terug op orde.

Je bent je gaan verdiepen in de politiek. Komt dat door jouw rol in Deadline 25/5?
Winckelmans: "Deels. Met ouder worden, ben ik me daar automatisch meer in gaan interesseren. Heel de verkiezingen vind ik waanzinnig om te volgen. De manier waarop er campagne wordt gevoerd, hoe men elkaar een hak probeert te zetten: het is gewoon een grote showbizz aan het worden."

Je hebt nooit gereageerd op de commotie rond je veroordeling. Waarom niet?
Winckelmans: "Het zou mij niet vooruit hebben geholpen. Je moet het monster dat je tegen je hebt niet gaan voeden. Vooral de media hebben een vuil spel gespeeld (Na een vechtpartij in een Gents café werd Winckelmans oor de correctionele rechtbank veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel en een effectieve gevangenisboete, red.)."

Wat heb je eruit geleerd?
Winkelmans: "Er blijven mensen bestaan die je naar beneden willen trekken. Vroeger wilde ik nog investeren in die mensen, om ze het tegendeel te bewijzen. Nu investeer ik enkel nog in mensen die ik graag zie."

Het volledige interview leest u in uw weekendkrant.

Silvy Van Son

Foto Frederik Beyens

.

Nu in het nieuws