1 / 5

"Na Amy wilde ik niemand meer in huis"

Het Amerikaanse veldrittalent Elle Anderson (26) komt vanaf september in Heist-Goor wonen om van daaruit te wereldtop van haar sport te bestormen. Haar uitvalsbasis wordt het huis van de 74-jarige wielerfanaat Victor Bruyndonckx.

Provoost Bert

'Vic' toont ons de kamer onder het dak waar Elle vanaf september zal logeren. "Het is een nette kamer. Ze heeft een eigen bad en toilet en een bureau. Al twintig jaar vang ik hier buitenlandse renners op." De kamer was ook de vaste stek van Amy Dombroski tot ze eind vorig jaar zoals bekend overleed bij een verkeersongeval in Begijnendijk. "Voor mij was het na haar ongeval definitief gedaan met renners opvangen. Ik wilde dit niet opnieuw meemaken." Maar ondanks dat voornemen liet Vic zich toch overtuigen om een nieuwe gast te ontvangen. "Elle bleek een vriendelijk meisjes en je zag meteen dat ze een echte sportvrouw was. Ze is gebeten om te winnen en wil alles achterlaten om haar droom waar te maken. Daar kan ik alleen maar respect voor hebben. We hebben vijftien minuten met elkaar gepraat. Dan heb ik ja gezegd, ze mocht hier verblijven. Ze is hier afgelopen week al een paar dagen geweest tijdens haar contractbesprekingen en komt in september definitief naar hier."

Elle Anderson krijgt zelfs meteen een eigen fanclub in Heist-op-den-Berg. In café Den Hosp zal cafébaas David Geerts de komende maanden een supporterscafé voor haar oprichten.

Lees meer in de zaterdagkrant van Gazet van Antwerpen, editie Mechelen.

Foto's Joren De Weerdt

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio