Bijna 1000 figuranten herdenken veldslag

Print

Bijna 1000 figuranten herdenken veldslag

Hoogstraten - Ongeveer 950 infanteristen, cavaleristen en andere oorlogsfiguren strijken dit weekend neer in Hoogstraten om de Slag van Hoogstraten na te spelen. Donderdag kwamen de eerste re-enactors aan om hun tenten op te stellen in het kamp.

In het centrum van Hoogstraten waren donderdag al verklede soldaten te zien. Zij kwamen van het kamp in de 's Boschstraat. Achter dit kamp zal dit weekend twee keer de Slag van Hoogstraten worden nagespeeld. De gevangenis van Hoogstraten stelt haar gronden gratis ter beschikking.

In totaal zijn er meer dan 900 re-enactors aanwezig dit weekend. Dat zijn er een pak meer dan de aangekondigde 750. "Het is de grootste reconstructie van een veldslag uit de tijd van Napoleon ooit in Vlaanderen. Nooit eerder deden zo veel acteurs mee en werden zo veel kanonnen en paarden ingezet", zegt organisator Ron Van Dyck.

Vrijdagavond om 20.30 uur is er op de Vrijheid een indrukwekkende fakkelparade met alle re-enactors, paarden en kanonnen. De reconstructie op zaterdag vindt plaats om 15.30 uur en op zondag om 13.30 uur. De historische bivakplaats is al open om 11 uur. Er is ook een herberg die uitgebaat wordt door personeel van het gevang. De inkom bedraagt 5 euro. Kinderen onder de twaalf jaar mogen gratis binnen.

Lees meer in Gazet van de Kempen.

Sien Pinxteren / Toon Verheijen

Foto's W&F

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio