Zeemanskoor in Café Chantant

Wie dacht dat Herentals te weinig water heeft om een rasecht zeemanskoor te berbergen moet zijnmening herzien: enkele zoetwatermatrozen stampten aan de wal stampten er het 'Hertals Zeemanskoor' uit de grond. Ondertussen telt het gezelschap 40 stoere zeebonken en werd er duchtig geoefend voor een concert op 11 mei, waar het nieuwbakken gezelschap gastkoor zal zijn bij een optreden van het bekende koor 'De Gagel' uit Herentals.

"Onder muzikale begeleiding van een accordeon, de grote trom, gitaar, trompet en klarinet brengen we de meest bekende zeemansliederen en meezingers", zegt dirigent Michel Van Kerkhoven.

De Gagel zelf heeft zijn programma opgebouwd rond gekende nummers, die onder muzikale begeleiding van het kwartet Delarivière het publiek regelmatig uitnodigen om een refreintje mee te zingen. Weense toppers wisselen af met Vlaamse successen zoals Marina, Eviva España, Ach Margrietje en dies meer. Tussen door wil De Gagel ook laten horen dat zij het betere koorwerk ten beste kunnen brengen.

Café Chantant op zondag 11 mei in zaal 't Hof op de Grote Markt in Herentals. Aanvang: 15 uur.

Kaarten aan 10 euro zijn te verkrijgen bij de leden van De Gagel of op de tel. nrs 0474-669260 of 014-26.21.39, zolang de voorraad strekt.

Marc HELSE

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio