Boterhal en Torengebouw officieel naar AGB

De gemeenteraad van Heist-op-den-Berg heeft de Boterhal en het Torengebouw in de culturele infrastructuur van het AGB opgenomen. Zo kan het beheer efficiënter verlopen.

De Boterhal en het Torengebouw zijn belangrijke historische gebouwen in de gemeente. De huidige Boterhal op de bergflank is net voor de Eerste Wereldoorlog gebouwd. In 2012 werd het gebouw nog grondig gerenoveerd en werden er cursusruimtes ingericht voor het cursuscentrum.

Het Torengebouw onderaan de berg werd gebouwd in 1951. Het verving het 'herenhuis Brems', dat enkele jaren voordien was gesloopt. Het gebouw bood vroeger huisvesting aan de lokale politie en aan een aantal gemeentelijke diensten. In 2007 werd het Torengebouw gerenoveerd en sindsdien is het ook ter beschikking van het gemeentelijke cursuscentrum. Het heeft er acht leslokalen en een computerklas.

"Met een erfpachtovereenkomst worden de Boterhal en het Torengebouw nu toegevoegd aan de culturele infrastructuur van het autonoom gemeentebedrijf (AGB) Heist-op-den-Berg. Het AGB zal het onderhoud van de gebouwen op zich nemen. Door deze overdracht kan het beheer nog efficiënter worden uitgevoerd", zegt schepen van Onderwijs Eric Verbist (CD&V).

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio