Bob Savenberg en Roos Van Acker in jury Songfestival

Bob Savenberg en Roos Van Acker in jury Songfestival

Bob Savenberg en Roos Van Acker in jury Songfestival

Print
Bob Savenberg en Roos Van Acker doen mee aan het Songfestival. Het is te zeggen: ze zitten in de Belgische profjury.

De organiserende European Broadcasting Unionwilmeeropenheid endaaromwordendejuryleden voorheteerstopvoorhand bekendgemaakt.VoorBelgie zetelenmetBobSavenberg (1991,metClouseau)en Iris(2012)tweevroegere deelnemersindejury.De anderedrie:tv-presentatrice RoosVanAcker, producerencomponist YannickFonderie,en Wouter Vander Veken, producentvoor Eurosong'snummer 2 Bandits. Vorig jaar zat Axel Hirsoux nog in de Waalse jury.

Bob Savenberg is voorzitter omdat hij het oudste jurylid is. "Tijdens de halve finale en de finale zitten we bij de VRT in afzondering, in het gezelschap van een deurwaarder die toeziet op een correct verloop."

Vuurspuwers

"Wij kijken op een andere manier. Ik denk dat het grote publiek meer beïnvloedbaar is", denkt de juryvoorzitter. "Zelf zal ik vooral het liedje en de vertolking beoordelen. Ik let ook op de hitgevoeligheid. Of een land hoog staat bij de bookmakers, of er vuurspuwers en goochelaars op het podium staan: heel die show maakt voor mij helemaal niets uit."

De halve finale met België staat dinsdag op de agenda. De finale volgt volgende week zaterdag.

Guy Van Vliet

.

Nu in het nieuws