© Unknown

Derdeklassers Union en Berchem krijgen licentie van BAS

Derdeklassevoetbalclubs Union Sint-Gillis en Berchem Sport hebben in beroep bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) een licentie betaald voetbal voor het seizoen 2014-2015 verkregen.

Beide clubs hadden in eerste aanleg van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) hun licentie niet gekregen, maar gingen met succes in beroep bij het BAS, dat de beslissing van de bond herziet.

Zowel Union Sint-Gillis als Berchem Sport kwamen afgelopen seizoen uit in derde klasse B. De clubs beleefden niet bepaald een sportief hoogseizoen (met nog één speeldag te gaan staat Berchem 14e en Union 7e), maar zouden nu onverwachts beloond kunnen worden voor hun financiële discipline. Door het gebrek aan ploegen met een licentie zouden zij alsnog in de eindronde voor promotie naar tweede klasse kunnen belanden.

Met RC Mechelen, Woluwe-Zaventem, Turnhout, Deinze, Patro Eisden en nu dus ook Union en Berchem hebben in totaal zeven derdeklassers hun licentie betaald voetbal beet. La Louvière-Centre en Verviers wachten nog op een uitspraak in beroep. RC Mechelen en Woluwe-Zaventem promoveren rechtstreeks. Daarnaast moeten er zes eindrondetickets verdeeld worden over de ploegen met een licentie.

Het blijven drukke dagen voor het BAS, dat zich vrijdag of zaterdag ook nog over drie tweedeklassevoetbalclubs moet uitspreken wat betreft de toekenning van een licentie betaald voetbal in beroep. Het gaat om RWDM Brussels, Royal Antwerp en AFC Tubize. De tweedeklassers die hun licentie niet behalen, zakken volgend seizoen verplicht naar derde klasse.

Foto GMax

Meer voetbalnieuws