Tot na de zomer in file op Linkeroever

Tot na de zomer in file op Linkeroever

Tot na de zomer in file op Linkeroever

Print
Hebben ze die vorig jaar niet aangepakt, die E34/N49? Toch wel, maar er is nog meer onderhoud nodig aan de expressweg richting Zelzate en de Kust. Vanaf morgen beginnen ze er aan en krijgt het stuk tussen Melsele tot vlak voor de aansluiting met de Ring rond Antwerpen een volledig onderhoud, goed voor drie kilometer asfalt.

Wat gaat u daar precies van merken? “Vanaf zaterdag beginnen wegenwerkers met het plaatsen van signalisatie”, zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. “Vanaf volgende week moet al het verkeer dan over één rijbaan. De auto’s die richting Antwerpen rijden, komen via een doorsteek in de middenberm op het rijvak van de tegenovergestelde richting terecht. Daar rijden ze over één rijstrook verder naar de Antwerpse ring. Het verkeer richting Zelzate krijgt ook maar één rijstrook en dat tot eind mei.”

Vanaf 7 juni volgt dan een drastische wijziging voor wie uit de richting van Zelzate naar de Charles De Costerlaan wil rijden. Normaal pak je - als je richting Antwerpen rijdt - de afrit Linkeroever. Maar dat gaat niet meer. Je moet verder rijden richting E17 (Gent) en kan er pas af in Kruibeke. Een behoorlijke omleiding.

Nog niet gedaan

Eind juni is de Antwerpenaar nog niet verlost van de zware verkeersdrukte. Want meteen daarop krijgt de E17, vanaf de Kennedytunnel tot aan Kruibeke een nieuwe asfaltlaag. “Die werken mogen zeker niet samenvallen”, besluit Hajo Beeckman. “Aan die planning wordt nog volop gewerkt.”

Wim Brillouet

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio