FT Antwerpen pakt naast beker

Print

FT Antwerpen pakt naast beker

Châtelineau heeft de beker in het nationale zaalvoetbal te pakken. FT Antwerpen speelde een meer dan degelijke wedstrijd, het kwam met oogstrelend voetbal 2-0 voor, maar verzuimde toen in een hoogstaande eerste helft de klus te klaren.

Châtelineau profiteerde waarna een zwak scheidsrechterlijk duo in de tweede helft de Sinjoren uittelde door hen een terechte tienmeter te onthouden en Châtelineau er drie op een blaadje aan te bieden. In al dat tumult dat hierdoor ontstond kregen Hitou en El Ghadaaoui een rode kaart en werd de wedstrijd een tien minuten stilgelegd. Uiteindelijk won Châtelineau met 9-7.

Kastje naar de muur

De Sinjoren tikten hun tegenstrevers in de aanvangsfase van het kastje naar de muur en kwamen via uitblinker Hitou meer dan verdiend 2-0 voor. Châtelineau hapte naar adem maar wist de schade te beperken.

De Sinjoren moesten dan wat gas terugnemen en Châtelineau kwam in de wedstrijd. Antwerpen verzuimde in die fase om enkele counters af te werken en zag Lilliu en Chaibai de wedstrijd doen kantelen: 2-3. Na de pauze kwam Antwerpen via Hitou langszij, maar Rahou zette met twee doelpunten de 3-5 op het bord. De sinjoren leken uitgeteld, maar een sublieme Hitou zorgde met twee magistrale doelpunten voor de 5-5.

Châtelineau kraakte, maar kwam dankzij de hulp van de scheidsrechters opnieuw in de wedstrijd. De sluwe Waaltjes buitten de situatie slim uit en zetten via Chaibai Antwerpen op een niet meer te overbruggen 5-8.

Een wanhoopsoffensief van Zouggaghi en co luidde nog wel tot de 8-6, maar een doelpunt in de slotminuut telde Antwerpen definitief uit. Zo verloren de Sinjoren een wedstrijd die ze eigenlijk nooit hadden mogen verliezen.

Marcel Bernaerts
Foto's GTG

Meer sportnieuws