Peeters wil geen premier worden

“Ik heb gekozen voor Vlaanderen en ik maak de overstap naar het federale niveau dus niet.” Dat zegt ministerpresident en CD&V-lijsttrekker Kris Peeters in een interview met uw krant.

Kris Peeters stelt vandaag in Merksem een Antwerpse versie van zijn sociaaleconomisch 3D-plan voor. Naar aanleiding daarvan zegt hij de bocht van Open Vld in het Oosterweeldossier niet te begrijpen. “Ik vind de keuze voor Oosterweel-Noord een rare sprong.”

Peeters wil meer investeren in de Antwerpse scholen investeren in de Antwerpse scholen en pleit ook voor verplicht kleuteronderwijs vanaf drie jaar. “Dat zou veel problemen van taalachterstand wegwerken”, zegt hij.

Lees ook: 'Peeters mikt op het hart van de Antwerpse kiezer'

Toekomst van Antwerpen

Als CD&V-kopman maakt hij zich zorgen over de toekomst van Antwerpen. “Als Bart De Wever federaal premier wordt en Liesbeth Homans minister-president, wie gaat dan de stad besturen? De Wever moet maar eens kleur bekennen.”

Peeters zelf is niet van plan om over te stappen naar het federale niveau. “Ik heb geen 30 procent in de geen 30 procent in de peilingen en ik heb de strijd niet aangebonden met de PS. Ik heb voor Vlaanderen gekozen en dat blijft zo”, zegt hij.

LM Foto Guy Puttemans

Lees het hele interview in de vrijdagkrant van Gazet van Antwerpen

Nu in het nieuws