Onkelinx: "Nationalisme en liberalisme horen thuis in het verleden"

"Het nationalisme en het liberalisme horen thuis in het verleden, zoals de geschiedenis van de vorige eeuw heeft aangetoond. Ze vinden mekaar in het sociaal geweld dat ze zaaien." Dat verklaarde vicepremier en Brussels PS-voorzitster Laurette Onkelinx donderdag tijdens de 1 mei-viering in Tour en Taxis.

fvranckx

Onkelinx verklaarde zich meer zorgen te maken over de toekomst van het land, Brussel en de sociale zekerheid indien het nationalisme terrein wint, dan over MR-vicepremier Didier Reynders, "die altijd op zijn pootjes belandt". De werknemers, gepensioneerden en zwaksten zijn daarentegen in gevaar indien er een rechtse regering in ons land aan de macht komt, waarschuwde ze.

"Brussel is de dijk"

Volgens Onkelinx hebben de nationalisten een afkeer van Brussel omdat ze "trots is iedereen toe te behoren en de plaats te zijn waar alle culturen en gemeenschappen elkaar ontmoeten, praten en gerespecteerd worden".

"Maar als model voor het antinationalisme is Brussel de dijk waarop de dromen over op zichzelf terugplooien en over egoïsme uit mekaar breken" en de PS is van plan daarvan het schild te blijven, luidde het.

Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER