Lieten pleit voor politiek pact in Limburg (video)

Op haar 1 mei-toespraak in Genk heeft Vlaams minister Ingrid Lieten de andere politieke partijen in Limburg opgeroepen om nog voor de verkiezingen een pact te sluiten. Dat moet ervoor zorgen dat na 25 mei, ongeacht de uitslag van de stembusgang, de financiële en andere inspanningen voor de reconversie van de provincie, gevrijwaard blijven. Verder haalde Lieten zwaar uit naar de N-VA, die ze als totale tegenpool van haar eigen partijprogramma positioneerde.

ikerremans

Alle voorzitters en boegbeelden van de politieke partijen in Limburg moeten nog voor de verkiezingen een pact sluiten, vindt Lieten. "Daarmee moeten ze onderschrijven dat ze ook na 25 mei het SALK-plan (Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat) onverminderd zullen uitvoeren", zei de minister in Genk.

"Als de regeringsonderhandelingen vanaf 26 mei starten, moeten de Limburgse kopstukken zowel op federaal als Vlaams niveau zich voor Limburg engageren. Zo zullen de nieuwe ministers, van welke partij ook, gebonden zijn om de plannen en projecten voor Limburg te blijven uitvoeren totdat de resultaten er op het terrein zijn. En dat resultaat moet zijn: jobs voor u én jobs voor uw kinderen."

De minister was in de rest van haar toespraak bijzonder scherp voor de N-VA. Ze maakte voor alle thema's die de inzet vormen van de verkiezingen, de vergelijking tussen enerzijds de sociale welvaart die zij met de sp.a wil realiseren en anderzijds de sociale afbraak waar ze de N-VA van beticht.

Bekijk de beelden van TVL:

Belga Foto TVG

Vastgoed

Jobs in de regio