Twee verdachten aangehouden na overdosis jongen (16)

De Brugse onderzoeksrechter heeft twee mannen aangehouden op verdenking van het leveren van xtc aan minderjarigen. De verdachten zouden de xtc-pillen geleverd hebben die afgelopen weekend in Oostende het leven kostten aan een 16-jarige jongen. Dat meldt de Brugse afdeling van het West-Vlaamse parket.

ikerremans

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 16-jarige jongen onwel in The Oh, een discotheek in Oostende. Enkele uren later overleed de Waregemnaar in het ziekenhuis. Uit het toxicologisch onderzoek is ondertussen gebleken dat het slachtoffer een dodelijke hoeveelheid MDMA in zijn lichaam had. MDMA is een synthetische drug die gebruikt wordt in de vorm van xtc-pillen.

Een 26-jarige man uit Brugge wordt ervan verdacht de leverancier te zijn van de xtc-pillen. De andere verdachte is een 19-jarige Bruggeling die als tussenpersoon opgetreden zou hebben tussen de vermoedelijke leverancier en het slachtoffer. Dinsdag zal de raadkamer beslissen over hun verdere aanhouding.

Tijdens het onderzoek werden al xtc-pillen aangetroffen in de vorm van dominosteentjes. Het parket herhaalt dat die pillen een zeer hoge concentratie bevatten en dus heel gevaarlijk zijn. Politie en parket nemen zich voor om de strijd tegen de verkoop van drugs aan minderjarigen te verscherpen en het aantal controles te verhogen.

Belga Archieffoto EPA

Vastgoed

Jobs in de regio