Berlusconi begint in mei aan gemeenschapsdienst bij alzheimerpatiënten

Silvio Berlusconi begint op 9 mei aan zijn gemeenschapsdienst in een bejaardentehuis in de buurt van Milaan. Hij zal in het centrum Sacra Famiglia alzheimerpatiënten verzorgen. Dat heeft de directeur van het rusthuis in Cesano Boscone woensdag laten weten. Medio april besloot een rechtbank dat de 77-jarige Italiaanse ex-premier een celstraf van één jaar mocht uitvoeren onder de vorm van gemeenschapsdienst.

mceulemans

Volgens de directeur van het rusthuis zal Berlusconi met lijden geconfronteerd worden en met situaties die "hem kunnen verrijken". Bureauwerk mag "Il Cavaliere" niet verrichten, en hij mag zich ook niet wagen aan entertainment en ontspanningsoefeningen voor de oudjes. Politieke activiteiten zijn eveneens verboden.

Geen huisarrest

Berlusconi ontsnapt met de gemeenschapsdienst aan het striktere regime van een huisarrest. Hij moet gedurende één jaar minstens een keer per week vier uur lang in het bejaardentehuis werken. Veel verwacht de mediatycoon zelf niet van de gemeenschapsdienst, en zeker niet dat die hem zal heropvoeden. Gemeenschapsdienst voor iemand die Italië en G8-topontmoetingen geleid heeft, "is belachelijk, niet voor mij, maar voor het land", zei hij eerder.

Berlusconi werd in augustus vorig jaar veroordeeld tot vier jaar cel wegens belastingfraude. Hij sluisde met zijn mediabedrijf Mediaset miljoenen weg naar belastingparadijzen. Door een amnestieregeling werd die celstraf teruggebracht tot één jaar. Naar de gevangenis moet hij vanwege zijn hoge leeftijd niet meer.

Belga, archieffoto

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER