Ruziënde buschauffeurs blokkeren centrum Zandhoven

Twee vrouwelijke buschauffeurs zijn dinsdag met elkaar in de clinch gegaan op de Liersebaan in Zandhoven. Omdat ze weigerden elkaar voorrang te verlenen, werd het centrum van Zandhoven geblokkeerd. De reizigers zaten bijna een half uur vast in de bussen, aldus Het Nieuwsblad. De Lijn dreigt met sancties.

ikerremans

"Op wegen waar het moeilijk is om te manoeuvreren, geldt het hoffelijkheidsprincipe", zegt Koen Peeters van De Lijn. "Maar geen van beide chauffeurs wilde wijken. Uiteindelijk zijn er een aantal controleurs ter plaatse moeten komen om te bemiddelen. Alles heeft ruim twintig minuten geduurd."

Tussen de twee vrouwen botert het blijkbaar al langer niet goed. Ze zijn eerder ook al op het matje geroepen door De Lijn. "Dit gaat dus ongetwijfeld nog een staartje krijgen. Er zijn al gesprekken geweest over hun situatie, die blijkbaar niet veel hebben opgeleverd. Een leidinggevende zal nu beslissen over de uiteindelijke sanctie. De verschillende versies van de feiten worden nog naast elkaar gelegd, om dan later op de dag tot een besluit te komen", aldus nog Koen Peeters.

Foto Belga

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio