Artiesten over Summer Swing: "Tent heeft gezelligheid van opa’s op tijd"

Print

Artiesten over Summer Swing: Tent heeft gezelligheid van opa’s op tijd

Dat Rimpelrock vervangen wordt door Summer Swing, lokt ook bij Vlaamse artiesten heel wat reacties uit. Al bij al kijken ze uit naar het nieuwe familiefestival in Kiewit (Hasselt), maar niet iedereen is tevreden dat ze nu moeten optreden in een tent in plaats van op het grote (Pukkelpop)podium.

Lees ook: Rimpelrock wordt familiefestival Summer Swing Hasselt

Laura Lynn: "Gezelligheid van opa’s tijd"

“Het idee om het festival te spreiden over drie podia vind ik wel goed”, zegt Laura Lynn. “Op die manier wordt beter ingespeeld op de verschillende voorkeuren van de mensen. Een tent heeft de gezelligheid van opa’s tijd. Dat podium van Rimpelrock was wel erg immens om alleen op te staan.”

Willy Sommers: "Ieder weekend in een tent"

"Ik was een beetje verbaasd toen ik hoorde dat we niet meer op het hoofdpodium staan," zegt Willy Sommers, die drie keer op Rimpelrock stond. "Blijkbaar mikken ze op een meer divers publiek en willen ze meer jeugd aantrekken. Met de gevestigde waarden op de Ambiance Podium wordt het alleszins feest. Als het minder goed weer is, heeft een tent alleen maar voordelen. Ik sta ieder weekend in een tent, vorig weekend nog voor 5.000 man. Op Summer Swing treed ik op samen met De Romeo's. We zingen samen elkaars liedjes met nog wat medleys, het is een heel tof concept."

Toevallig viert Willy zijn 62ste verjaardag op 9 augustus. "Die avond heb ik ook nog een paar andere optredens. Op mijn verjaardag ga ik liever zingen dan thuis te zitten. Je wordt dan van alle kanten gefeliciteerd."

Luc Steeno: "De kick is hetzelfde"

Luc Steeno passeerde al drie keer op Rimpelrock en nog een keer samen met Helmut Lotti.

"Het gaf een kick als js voor 50.000 mensen kon zingen. Maar vorig jaar waren er maar 18.000 mensen op Rimpelrock. Daarom pakken ze het nu anders aan en maken ze er een familiefeest van. Terwijl vroeger allerlei genres elkaar afwisselden op één podium, wordt er nu meer gericht gprogrammeerd.

In de Marquee zal de massa niet zo groot zijn maar de kick blijft hetzelfde want in een tent kun je het publiek beter 'pakken'. Ik wordt op 28 juni 50 en ben 25 jaar artiest. Het is voor mij een feestjaar en dat wil ik ook in Hasselt vieren."

Urbanus gaat rock 'n roll

De grootste verrassing is de komst van Urbanus, die op de Family Stage na jeugdidolen als Bandits, Ian Thomas, Mega Mindy en K3 voor het klapstuk moet zorgen met zijn band De Fanfaar. "Ja, ik ga deze zomer voor het eerst optreden met een rock 'n roll-band achter mijn gat," legt hij uit.

"Ik heb dat nooit eerder gedaan, tenzij eens als gast bij Zita Swoon op Dranouter en bij De Heideroosjes op Rock Werchter. Op mijn cd's stonden vaak ook wat stevigere nummers, zoals 'Belastingcontroleur', 'Boel!', 'Kodazuur', 'Vaarwel Theo' en 'Zetpilcar', nummers die ik in mijn shows niet zong. Natuurlijk ga ik ook mijn bekende nummers zingen, zoals 'Hittentit', en dan wat heavier dan op de plaat.

Ik zal ook wel wat grappen vertellen want de mensen komen op 9 augustus niet alleen voor mij. Urbanus en De Fanfaar is een gimmick waarmee ik wat variatie wil brengen. Ik denk dat er in juni, juli en augustus zo'n vijftien optredens in mijn agenda staan, mooi gespreid want mijn stem moet het uithouden, ik ben de leadzanger van AC/DC niet."

Urbanus leerde de mannen van De Fanfaar kennen doordat zijn oudste dochter ging babysitten bij frontman Jeroen Camerlynck. Zij werkten ook al mee aan 'Boel' op zijn album 'Wan Toe Trie'. "Het is bijna familie. Ik ben pas op mijn gemak als ik het met vrienden kan doen."

Lees vandaag in uw krant meer over het nieuwe festival.

CRu/FiVr, Archieffoto's RL/Belga/FrAb

Nu in het nieuws