Voormalige partyboot herbergt bistro én expo

Voormalige partyboot herbergt bistro én expo

Voormalige partyboot herbergt bistro én expo

Print
Schoten - Naast het modern gebouw van nv De Scheepvaart aan Hoogmolendijk 1 is dinsdag het tentoonstellingsschip met de expo 75 jaar Albertkanaal aangemeerd. De boot blijft er nog liggen tot en met zondag.

De Schotenaren en andere geïnteresseerden uit de omgeving hebben geluk, want normaal is het schip enkel toegankelijk op weekenddagen voor buitenstaanders, en op weekdagen enkel voor bedrijven en verenigingen. Maar omdat het donderdag 1 mei is, mag iedereen op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag binnen vanaf 10u.

Niet enkel de expo is een bezoek waard, het schip herbergt ook de opwindende bistro Albert, waar de kroonluchters met de baren meedeinen en waar de stoelen net niet beginnen dansen als er een ander schip passeert. De Hasseltse partychefs De Malle Koks bestieren de bistro en bieden veel Limburgse specialiteiten, bioproducten en bijvoorbeeld ook Geels scharrelvarken aan. Ze houden het bewust democratisch want het duurste gerecht op de kaart kost 20 euro.

"Je kan ook bovenop het dek zitten", zegt chef Jo Lemmens, die duimt dat er in Schoten meer volk komt dan in Merksem vorige week. "Daar lagen we heel afgelegen, hier is heel wat meer passage. We voelen wel dat er hier een drukkere scheepvaart passeert, want het schip gaat meer op en meer, wat de tafelaars een bijzondere sensatie geeft. Vroeger was deze duwboot een partyboot in Hasselt, maar hij heeft een totale facelift gekregen. Na zondag varen we door naar Grobbendonk, waar we dan weer een week aanmeren."

Echt een aanrader als uitstap voor in het verlengde weekend.

KMa

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio