Cassatieberoep tegen verlenging aanhouding Wesphael verworpen

Het Hof van Cassatie heeft dinsdagnamiddag het cassatieberoep verworpen dat Bernard Wesphael had ingesteld tegen de beslissing van de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) om zijn aanhouding met drie maanden te verlengen. De verdediging van het Waals parlementslid was van mening dat die beslissing van de KI moest vernietigd worden maar het Hof van Cassatie zag daar geen reden toe.

ikerremans

Bernard Wesphael zit sinds 1 november 2013 in de cel omdat hij verdacht wordt van de moord op zijn echtgenote Véronique Pirotton. Het koppel verbleef op 31 oktober 2013 in een hotel in Oostende. Volgens de medeoprichter van Ecolo kregen ze ruzie, waarna het tot een kort handgemeen kwam. Wesphael ging slapen en trof zijn vrouw naar eigen zeggen dood aan in de badkamer. De Luikenaar was ervan overtuigd dat Pirotton zelfmoord had gepleegd maar het parket is ervan overtuigd dat hij de vrouw heeft omgebracht.

Begin april verlengde de Brugse raadkamer de aanhouding van Wesphael met drie maanden. Diens advocaten gingen daartegen in beroep bij de Gentse KI maar die bevestigde de verlenging van de aanhouding. De verdediging van het Waalse parlementslid trok daarop in cassatie maar het Hof van Cassatie zag geen redenen om de beslissing van de KI te verbreken.

Belga Foto Belga

Vastgoed

Jobs in de regio